Így írunk mi

Válaszd a turisztika szakmát a Bláthyban!

Sziasztok! Szepesi Bettina vagyok, jelenleg 10F osztályos turisztikás a Bláthyban. Szeretnék Nektek beszámolni arról, hogy mit is tanulok itt, hátha még nem döntöttél, hogy hogyan tovább és mit szeretnél lenni, ha nagy leszel.

Miről is szól a turisztika, mivel foglalkozik?

A turisztika alapvetően a világ megismeréséről szól. A világ kincseit, csodáit és látnivalóit foglalja magába. Egészen érdekes, és nagyon jól megtanulható szakma egy olyan személy számára, aki szeret utazni, turistákat kísérni, vezetni, és különböző szituációkban nyilvános közönség előtt beszélni egy adott témában. pl: egy nevezetességről, egy épületről stb.

Jó választás lehet annak, aki nagyon szeret idegen nyelven tanulni, más-más hagyományokat, szokásokat, kultúrákat megismerni közelebbről és turistákkal, ügyfelekkel, vendégekkel foglalkozni, illetve jó kommunikációs partnerekkel szállodai kapcsolatot kiépíteni és létesíteni hosszú időkre. Továbbá hoteleket, vendéglátós helyeket eladni, bemutatni vendégeknek. Erről szól a turizmus menete a mai modern világban.

„ A világ sok kincseit többfajta nézetből megismerni!”- saját mottó 🙂

Miért legyél idegenvezető (turisztikai szervező,értékesítő)?

A turisztikát olyan embernek ajánlanom, aki a jövőjét is erre szeretné alapozni. Ezért meg kell fogalmaznod a saját céljaidat, és meg kell harcolnod az álmaidért! Aki szeretne a jövőben ezen a területen dolgozni, akkor itt elkezdheti megalapozni a jövőjét. Ebben a szakmában ezerfajta lehetőség fog állni előtte! Sok helyet megismer többféle szemszögből, sok kultúrát próbálhat ki, illetve itt Magyarországon vagy akár Európában, vagyis bármelyik földrészen alapíthat saját turisztikai céget, vállalatot, házat, panziót, szállodát, amit csak akar. A jövő rajtad múlik!

„ A világ nyitott, sok a lehetőség, de minden Rajtad múlik, hogy mit valósítasz meg belőle!” újabb mottó tőlem:-)

Remélem, tetszett a motivációs beszámolóm!

Üdvözlettel, Szepesi Bettina, 10F osztályos tanuló